tiistai 2. joulukuuta 2014

Dyykkausvinkkejä

Joskus se vaan on fygyst kii. Sillon täytyy niellä ylpeys ja saada rohkeus avata kaupan luukut ja tonkia. Seuraavassa muutamia dyykkausvinkkejä ruuan suhteen.

Milloin?
Tietysti turvallisinta on dyykata kaupan sulkemisajan jälkeen jos kiinnijääminen kuumottaa.
Monesti päiväsaikaan purataan lasteja, jolloin paskat tsäänssit päästä dyykkailee rauhassa. Kannattaa hoitaa dyykkaukset aina nopeasti ja pikaisesti. Aamuisin on ehkä nihkee dyykata, koska roskiksissa todennäköisesti vain edellispäivän safkat. Itse dyykkaan usein juuri ennenkuin kauppa on menossa kiinni. HUOM! Jos kauppa suljetaan esim 21.00, usein viimeiset myyjät lähtevät vasta jopa 21.30 maissa.

Kesäisin täytyy muistaa, että tuotteet pilaantuvat helposti. Esimerkiksi kalaa dyykkaan ympäri vuoden, kuitenkin kesäisin vain, jos tuote on säilynyt viileänä. Jos roskikset ovat koko päivän auringonpaahteessa, voi dyykkaamisen unohtaa koko kesän ajaksi kyseisen puljun kohdalla. Kaikki mätänee, tai vähintään kuhisee banaanikärpäsiä ja ampiaisia. Talvella on ehkä nihkeempi lähtee viimaan ruokaa hakemaan, mutta ei se ole sen nihkeempää kuin muukaan liikenne ulkona. Talvella tuotteet säilyvät paremmin, ja muita dyykkareita on yleensä vähemmän.

Mitä?
Itse dyykkaan KAIKKEA. Maitoisat tuotteet, kalat, satunnaiset lihat, kuivaruuat, hedelmät, vihannekset.. Kertaakaan en ole tullut kipeäksi, kertaakaan ei ole edes masu tullut kipeäksi, ja itselläni melko herkkä vatsanpohja. Tsekkaa päivämäärät! Päivän-kaks vanhaa kalaa voi iisisti dyykkaa ainakin talvisin. Hedelmiä ja vihanneksia ilman kääreitä voi seiffisti dyykkaa, jos roskis näyttää puhtaalta. Kunhan muistaa pestä ja kuoria :) Jos roskiksissa on selkeesti iso erä vain tiettyä tuotetta (varsinkin kuivaruuissa tai purnukoissa tms), kannattaa laittaa hälytyskellot päälle, jos tuotteessa onkin huomattu jokin fiba.

Miten?
Yksin tai seurassa, kunhan on matala profiili. Sniikkailu joskus vaadittu, esim yksityisalueille meneminen, aitojen yli hyppiminen..Monesti täytyy mennä kaupan omalle, "suljetulle" alueelle. Tämä vaatii rohkeutta etenkin uusissa, tuntemattomissa paikoissa. Hyvät adrenaliinit kaupan päälle. Muista siivota jäljet! Jos roskikset sotketaan, on lukko ovessa ennenkuin ehdit sanoa Jes! Kannattaa myös pitää dyykkauspaikat omana tietona, sillä mitä enemmän jengia niissä ramppaa, sen vähemmän siellä on safkaa, ja sitä nopeammin roskikset suljetaan. (näin käynyt useammassa lempidyykkauspaikassani)

Kiinnijääminen?
Usein myyjät vain käskevät poistumaan, usein antavat sinun jopa viedä mukanasi jo keräämäsi tuotteet. Sama vartijoiden kohdalla, kehottavat poistumaan "ettei tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin". Joskus on pari myyjää uhannut soittaa vartijat tai poliisit paikalle. Jotkut myyjät eivät välitä dyykkareista. Jotkut työntekijät taas ottavat dyykkaajat henkilökohtaisena loukkauksena. Kuten yksi tuttuni piiritettiin tämän dyykatessa, ruokapusseja revittiin käsistä, tönittiin ja uhkailtiin. Oli jäbä aika haamuna sen jälkeen. Vaikka kiinnijääminen ei ole kuitenkaan niin kamalaa kuin miltä hämmentyneeltä dyykkarinpoikaselta saattaa tuntua, kannattaa silti hoitaa dyykkaus nopeasti ja kenenkään huomaamatta. Monesti jos jää kiinni useaan kertaan samassa paikassa, on lopulta lukko roskisten ovessa, ja sit on hupi pois meiltä kaikilta.

Mitä mukaan?
Reppu ja taskulamppu, jos on pimeän ajan dyykkaukset. Joskus myös pienet muovipussit ovat tarpeellisia, esimerkiksi pienille hedelmille tai vaikka vähän rikkinäiselle jauhopussille. Ethän kuitenkaan hae pikkumuovipusseja kaupan puolelta, niitäkin usein löytyy dyykkaamalla. Itse usein tyhjennän dyykatessa leipäpussin sisällön ja käytän näitä tyhjiä leipäpussia dyykatuille tuotteille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti